Στην σύζυγό μου- ένα μεγάλο ευχαριστώ που θηλάζεις τα παιδιά μας. Κατηγορία δημοσίευσης: Γενικά, Θηλασμός – Tags: , ,

Στην σύζυγό μου- ένα μεγάλο ευχαριστώ που θηλάζεις τα παιδιά μας

Γεια σου, Μανούλα! 

Ξέρω πως είναι περίεργο να ακούς από μένα αυτή τη λέξη, αλλά έχεις κερδίσει αυτόν τον τίτλο δικαιωματικά. Είσαι η καλύτερη μητέρα που έχω δει. Πραγματικά, είναι αξιοθαύμαστο να σε βλέπω να κάνεις όλα αυτά που κάνεις.

Και θέλω να σου πω και κάτι ακόμα.
Να ξέρεις πως αυτό που κάνεις πραγματικά το αναγνωρίζω. Είμαι καθισμένος στην κουζίνα, καθώς οι μικρές μας κοιμούνται στις κούνιες τους και εσύ έχεις αποκοιμηθεί στον καναπέ. Σε κοιτάζω και νοιώθω την ανάγκη να σου πω όλα αυτά τα εκπληκτικά γεγονότα στα οποία έχω γίνει μάρτυρας αυτόν τον καιρό.
Ο τρόπος που ανατρέφεις τα παιδιά μας είναι πηγή έμπνευσης.

Ο τρόπος που μεγαλώνεις τα παιδιά μας, ακόμα και όταν ήταν μέσα στην κοιλιά σου, προμήνυε  την αγάπη που θα τους έδειχνες και μετά την γέννησή τους. Όπως και έγινε. Βλέποντας σε τόσο αποφασιστική να φέρνεις στον κόσμο τα παιδιά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με κάνεις να είμαι τρομερά περήφανος για εσένα. Βλέποντας σε τώρα να τα θηλάζεις όπου και όποτε χρειαστεί, νιώθω ένα δέος. Ένα δέος για εσένα και την απόλυτη αφοσίωσή σου σε αυτά τα αγγελούδια. Σε ευχαριστώ που είσαι τόσο υπέροχη μητέρα.

Θηλάζεις τα παιδιά μας και εκείνες τις στιγμές “χάνεσαι” σε έναν δικό σου, μαγικό κόσμο.
Κοιτάζοντας να θηλάζεις τα κορίτσια μας, νιώθω μεγάλη εκτίμηση για το δεσμό μεταξύ μητέρας και παιδιών. Ο τρόπος με τον οποίο το σώμα σου αλλάζει και προσαρμόζεται στις ανάγκες των μωρών μας, φτιάχνοντας το γάλα που αυτά χρειάζονται, είναι απόδειξη ότι είσαι η καλύτερη μητέρα για τα παιδιά μας. Το σώμα σου είναι πανέμορφο.
Για να είμαι όμως ξεκάθαρος. Εάν κάτι συμβεί και πλέον δεν μπορείς να θηλάζεις τα μωρά μας, δεν πειράζει. Είναι πράγματα και καταστάσεις στην ζωή που δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πάντα αυτό που θέλουμε. Εμείς, σαν γονείς θα είμαστε πάντοτε εδώ και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για εμάς και τα παιδιά μας.
Το γεγονός ότι με εμπιστεύεσαι και είσαι ειλικρινής μαζί μου, με κάνει να αισθάνομαι μια βαθιά σύνδεση με σένα και τα παιδιά μας. 
Σε ευχαριστώ που μου μιλάς όταν νιώθεις άβολα ή είσαι καταπιεσμένη. Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να αισθάνεσαι έτσι. Ειλικρινά, η εναλλαγή στα συναισθήματά σου είναι κάτι πρωτόγνωρο και για μένα, θα κάνω όμως όλα όσα μπορώ για να σε κάνω στο τέλος να γελάς. Να σκέφτεσαι πως εγώ είμαι εδώ για σένα, και οτιδήποτε θελήσεις θα προσπαθήσω να το κάνω πράξη.
Για αυτό λοιπόν, θέλω να σου πω  σε ευχαριστώ, γλυκιά μου.
Σε ευχαριστώ που δίνεις το σώμα σου για να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία, από το μεγάλωμα στην κοιλιά σου, την γέννηση, τον θηλασμό και  το μεγάλωμα των παιδιών μας. Και επίσης σε ευχαριστώ που είμαι μέρος σε όλο αυτό,  ο πατέρας για τα κοριτσάκια μας και ο λατρεμένος σύζυγος για σένα.
Με εντυπωσιάζεις. Κάθε μέρα.
Υ.γ: Κάθε φορά που με χρειάζεσαι και εγώ κοιμάμαι, να με ξυπνάς. Επειδή ροχαλίζω, δεν σημαίνει ότι δεν είμαι εκεί για εσένα και για ό,τι χρειαστείς…
Σ’αγαπώ πολύ.
Ο άντρας σου.