Πράξεις αγάπης Κατηγορία δημοσίευσης: Γενικά, Θηλασμός, Μητρότητα – Tags: , , , , , ,

Στα μαθηματικά οι πράξεις είναι απλές. Ένα και ένα κάνουν δύο. Τα πράγματα όμως περιπλέκουν αρκετά όταν αυτό που προσθέτουμε είναι παιδιά ! Εκεί το ένα και ένα παύει να ισχύει και το κατάλαβα πολύ καλά όταν έφερα στον κόσμο τη δεύτερη κόρη μου. Τότε οι πράξεις άρχισαν να μπερδεύονται και εγώ να να χάνω την μπάλα. Το άθροισμα έγινε ως δια μαγείας πολλαπλασιασμός… Των αναγκών, της κούρασης, της αγάπης. Όλα πολλαπλασιάζονται και τα καλά και τα κακά. Μονάχα ένα διαιρείται. Η μητέρα. Σε χίλια κομμάτια. Και για να κάνω έναν απολογισμό μετά από ένα ολόκληρο έτος ζωής με δύο παιδιά, αυτά είναι τα κυριότερα πράγματα που χάνεις όταν κάνεις δεύτερο παιδί.

Τον ελεύθερο χρόνο

Γιατί ποτέ δε θα κοιμηθούν και τα δύο ταυτόχρονα για να τελειώσεις επιτέλους το βιβλίο που είχες ξεκινήσει στην εγκυμοσύνη σου. Και αν γίνει, θα προτιμήσεις να κοιμηθείς παρά να το κάνεις.

Το άλλοθι της άγνοιας

Γιατί τα χεις ξαναναπεράσει όλα και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να μην τα θυμάσαι ! Και με τι δικαιολογία τώρα να ρωτάς πάλι πως αλλάζουνε πάνες??

Τη δυνατότητα να πας κάπου μόνη

Όχι. Ούτε ο άντρας σου ούτε η γιαγιά θα τα κρατήσουν και τα ΔΥΟ παιδιά ταυτόχρονα. Καλύτερα να ξεχάσεις το κομμωτήριο.

Την εφαρμογή της ενσυναίσθησης

Γιατί όσα βιβλία και αν έχεις διαβάσει και όσα με αυταπάρνηση και υπομονή εφάρμοσες στο πρώτο παιδί, τώρα γκρεμίζονται μαζί με την ψυχική σου ηρεμία όταν αυτά κλαίνε ταυτόχρονα.

Την αποκλειστική σχέση με το πρώτο παιδί

…που ακόμα και αν είναι μόνο 4 χρονών έγινε πια μεγάλη κοπέλα και θα πρέπει να καταλάβει ότι η μαμά την αγαπάει το ίδιο με το μωρό – εισβολέα που δεν ζήτησε καν!

Την επιθυμία για τρίτο παιδί

Νομίζω ότι όλα τα τρίτα παιδιά έγιναν από ”τύχη” . Διαφωνεί κανείς?

Την ηρεμία σου…

Άγνωστη λέξη και σχεδόν άχρηστη γιατί έχει αντικατασταθεί από γέλια, κυνηγητά , παιδικά πάρτυ και πολλά χαμόγελα!! Μάλλον δε θα την αναζητήσετε σύντομα… ακόμα και αν σας εμφανιστεί ξαφνικά..!