Μητρότητα : 14 φωτογραφίες που την αποτυπώνουν τέλεια! Κατηγορία δημοσίευσης: Μητρότητα – Tags: ,

Υπάρχουν εκατομμύρια βιβλία για το τι να περιμένετε ως νέα μητέρα και πώς να αντιμετωπίσετε τους πρώτους μήνες του μωρού σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα από αυτά που διαβάζετε δεν μπορεί να σας προετοιμάσει για τη μητρότητα αλλά και για όλα τα συναισθήματα που έρχονται μαζί της. Από έντονη αγάπη και χαρά έως εξίσου έντονη απογοήτευση και σύγχυση, η μητρότητα είναι μόνο ένα από αυτά τα πράγματα στη ζωή, που θα το γνωρίσετε μόνο όταν το ζήσετε! Αυτές οι εκφράσεις των ζώων συνοψίζουν τέλεια αυτό που σημαίνει να είσαι μαμά και δείχνουν αρκετά ξεκάθαρα πόσο διασκεδαστική μπορεί να είναι η μητρότητα!!

1. Απλώς αφήστε με να κοιμηθώ!

Ως νέα μαμά, θα προσπαθείτε να κοιμηθείτε οπουδήποτε και οποτεδήποτε σας δίνεται η ευκαιρία  – ακόμα κι αν αυτό σημαίνει να κοιμάστε ενώ θηλάζετε!

2. Αυτή θα είναι η ζωή μου από δω και πέρα ?

Αποδεχτείτε το – έχετε γίνει σκλάβος πια των αναγκών και των ‘θέλω’ των παιδιών σας. Ναι, αυτή είναι η ζωή σας τώρα, αλλά τα καλά νέα είναι ότι διαρκεί μόνο….. 18 χρόνια! (Τουλάχιστον)

screen-shot-2017-03-22-at-8-21-07-am

3. Αλλά δε θα το άλλαζα με τίποτα…

Παρόλα τα παράπονα που κάνουμε ως μητέρες, γνωρίζουμε την αλήθεια, ότι δηλαδή δε θα αλλάζαμε ούτε ένα δευτερόλεπτο από τις στιγμές αυτές για τίποτα στον κόσμο!

screen-shot-2017-03-22-at-8-21-19-am

4. Και έρχεται η στιγμή που η συνειδητοποποίηση σου χτυπάει την πόρτα…

Έρχεται μια στιγμή, σαν νέα μαμά, όταν αρχίζετε να συνειδητοποιείτε τι πραγματικά περνάτε και αναρωτιέστε για ποιο λόγο θέλατε να κάνετε παιδιά!!

5. Είμαι τώρα στη μέση ενός παιδότοπου -ζούγκλα !

Ναι, ναι πράγματι είσαι. Το να είσαι μαμά σημαίνει να προσπαθήσεις να ισορροπείς ενώ τα παιδιά σου σε τραβάνε, σκαρφαλώνουν πάνω σου και πραγματικά α σε αντιμετωπίζουν σαν τον καλύτερο παιδότοπο.

Τα καλά νέα; Θα έχετε σούπερ κοιλιακούς από όλα τα άλματα που θα κάνουν πάνω στο στομάχι σας.

cat-mom-2

6. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ‘δέσιμο’ από αυτό .

Όταν το μωρό σας σας κοιτάζει σαν να είστε το μόνο άτομο στον κόσμο που έχει σημασία, αυτό είναι που κάνει όλες τις δύσκολες στιγμές να ξεθωριάζουν.

screen-shot-2017-03-22-at-8-31-00-am

7. Τι είναι προσωπικός χώρος?

Τα παιδιά σας πρόκειται να θέλουν να είναι μαζί σας. Όλη την ώρα. Όπου κι αν πάτε. Ως μαμά, δεν έχετε πλέον προσωπικό χώρο …

cat-mom-3

8. …ούτε καν στο κρεβάτι

Ακόμα κι αν είπατε ότι ποτέ δεν πρόκειται να είστε «αυτή η μαμά» που αφήνει τα παιδιά της να κοιμούνται στο κρεβάτι της , πιστέψτε με, θα το πάρετε πίσω….

screen-shot-2017-03-22-at-8-34-32-am

9. Νομίζω πως έχω γίνει η ίδια κρεβάτι.

Τα παιδιά σας δε θα θέλουν μόνο να μοιραστούν το κρεβάτι σας μαζί σας, αλλά θα θέλουν να κοιμούνται πάνω σας. Όταν είναι βρέφη, είναι το πιο πολύτιμο πράγμα στον κόσμο. Όταν είναι μικρά παιδιά; Όχι τόσο πολύ.

screen-shot-2017-03-22-at-8-33-48-am

10. Οι χαρές του θηλασμού

Θα συμβεί και σε σας: κάποιος θα μπει στο δωμάτιο όταν θηλάζετε το μωρό σας και θα σας ενοχλήσει και θα νιώσετε άσχημα. Μην νιώσετε – συμβαίνει σε όλες μας. Επιπλέον, θα έπρεπε να χτυπήσουν την πόρτα.

cat-mom-4

11. Ποτέ δε θα το συνηθίσω αυτό

Νομίζεις ότι τελικά έχεις καταφέρει να κουμαντάρεις τον νέο σου ρόλο, αυτόν της μαμάς, και ξαφνικά BOOM, κάνουν κάτι άλλο για να σε εκπλήξουν. Όπως το να σκαρφαλώνουν στο κεφάλι σας.

cat-mom-6

12. Θα κοιμηθώ όπου μπορέσω

Στο πάτωμα του καθιστικού; Γιατί όχι? Στο μπάνιο? Σίγουρα. Όταν είσαι μαμά, δεν μπορείς να είσαι πολύ επιλεκτική…

screen-shot-2017-03-22-at-8-40-52-am

13. Παραδίνομαι.

Όταν γίνετε μαμά δεν υπάρχει επιστροφή, οπότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε για τη συναισθηματική ισορροπία σας είναι να το δεχτείτε.

screen-shot-2017-03-22-at-8-42-31-am

14. Κάποιοι μου λένε ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα

Θα γίνουν, σας το υπόσχομαι. Και στο τέλος κάθε ημέρας, όταν το μόνο άτομο που θέλουν θα είστε εσείς, θα ξεχνάτε όλες τις δυσκολίες που υπομείνατε εκείνη την ημέρα και θα σας παίρνετε κουράγιο για να περάσετε και την επόμενη.

dog-mom

 

Η μητρότητα είναι δύσκολη, και μην αφήνετε κανέναν να σας πει κάτι διαφορετικό.

Αλλά ειλικρινά, είναι επίσης το καλύτερο πράγμα στον κόσμο..!

Σε όλες τις μαμάδες εκεί έξω: Είστε υπέροχες και αξιοθαύμαστες για όλα αυτά που κάνετε!

Πηγή : inspire more