Η ιστορία της Β. Κ.: « Θα ήθελα να μοιραστώ […] ένα μήνυμα για τα παιδιά μου […]» Κατηγορία δημοσίευσης: Γενικά, Οι ιστορίες σας

Η ιστορία της Β. Κ.

Αγαπητό Koupepe,
Ευτυχώς για μένα, και οι δύο μου εγκυμοσύνες ήταν πραγματικά από τις καλύτερες περιόδους της ζωής μου. Χωρίς κανένα πρόβλημα, καμία επιπλοκή, γέννησα δύο υγιέστατα παιδιά. Παρ όλα αυτά όμως, θα ήθελα να μοιραστώ όχι την ιστορία  της εγκυμοσύνης μου  ή του θηλασμού, αλλά να στείλω ένα μήνυμα στα παιδιά μου, ελπίζοντας και άλλες μανούλες να ταυτιστούν μαζί μου.

Είναι κάπως τρομαχτικό όταν φαντάζεται κάνεις τα παιδιά του στην προ-εφηβεία ή την εφηβεία. Έχω δύο παιδιά, το ένα είναι 3,5 χρονών και το άλλο 20 μηνών και έχουν ακόμα πολύ δρόμο για να φτάσουν σε αυτές τις ηλικίες, αν και τα 3,5 χρόνια μου φάνηκαν ότι πέρασαν πολύ γρηγορότερα από ότι φανταζόμουν. Είναι κάτι όμως που με απασχολεί από τώρα, αναλογιζόμενη τον στόχο που έχω ως γονέας – να μεγαλώσω ικανούς, ευγενικούς και ανεξάρτητους ενήλικες. Πώς μπορώ να πετύχω όμως αυτόν τον στόχο; Κάνω αρκετά για αυτόν τον σκοπό καθημερινά;

Τις περισσότερες μέρες, νομίζω ότι κάνω αυτά που απαιτούνται αλλά κάποιες μέρες δεν έχω καμία ιδέα για το τι κάνω. Και τότε σκέφτομαι ότι έτσι και αλλιώς κάνουμε αυτό που μπορούμε. Δουλεύουμε σκληρά και κάνουμε το καλύτερο δυνατό για αυτά. Και έπειτα, μια μέρα θα βγουν έξω στον κόσμο μόνα τους, κάτω από επιρροές και άλλων ανθρώπων, παίρνοντας τις δικές τους αποφάσεις. Σίγουρα είναι τρομακτικό, αλλά όμως έτσι είναι η ζωή. Τους δίνουμε αγάπη και τα κατάλληλα εφόδια που χρειάζονται για να πορευθούν, για τον λόγο αυτόν θα πρέπει να εμπιστευτούμε τους εαυτούς μας και κατά συνέπεια και τα παιδιά μας.
Ένα πράγμα που έχω σκεφτεί πρόσφατα, είναι ότι θέλω τα παιδιά μου να γνωρίζουν ότι η ζωή δεν είναι τέλεια και δεν πρόκειται όλα να πάνε όπως είχαν προγραμματιστεί ή όπως περίμεναν.
Θα υπάρξουν φορές που θα με απογοητεύσουν.
Θα υπάρξουν στιγμές που θα απογοητεύσουν τον εαυτό τους.
Θα υπάρξουν στιγμές που θα αποτύχουν.
Θα υπάρξουν στιγμές που θα κάνουν λάθη.
Θα υπάρξουν φορές στη ζωή τους, που θα αισθανθούν ότι ο κόσμος καταρρέει γύρω τους.
Αλλά θέλω τόσο πολύ να γνωρίζουν ότι θα είμαι εκεί στις αγχώδεις στιγμές όπως θα είμαι και κατά την διάρκεια των ευτυχισμένων και συναρπαστικών στιγμών τους.
Παιδιά είμαι η μητέρα σας. Πάντα θα είμαι. Σας γέννησα. Σας αγαπάω ό, τι και να συμβεί. Πιστέψτε το με όλο σας το είναι. Και σας παρακαλώ, αφήστε με να είμαι εκεί, δίπλα σας.
Επειδή θα είμαι εκεί να σας καθησυχάζω.
Θα είμαι εκεί να σας ακούω.
Θα είμαι εκεί να σας βοηθάω.
Θα είμαι εκεί για να σας εκφράζω τη γνώμη μου.
Θα είμαι εκεί να σας προστατεύω.
Να σας κρατάω σφιχτά το χέρι.
Να σας σηκώνω.
Να σας υποστηρίζω.
Να σας αγκαλιάζω.
Θα είμαι εκεί να σας αγαπώ, άνευ όρων, με όλη μου την καρδιά.
 Θέλω να μεγαλώσετε και να γίνετε οι ενήλικοι άνθρωποι που θέλετε σε αυτόν τον κόσμο και να βοηθήσετε με τη σειρά σας να γίνει αυτός ο κόσμος καλύτερος.
Αλλά θα είστε πάντα τα μωρά μου. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, θα θυμάμαι πάντα τον τρόπο που ένιωσα όταν πρωτοκοιμήθηκατε θηλάζοντας στο στήθος μου. Θα θυμάμαι πάντα την περήφανη έκφραση στο πρόσωπό σας όταν κάνατε τα πρώτα σας βήματα. Τον ήχο της φωνής σας όταν είπατε πρώτη φορά “Μαμά”. Θυμάμαι ακόμα και τα ρούχα που φορούσατε όταν πήγατε πρώτη μέρα στο σχολείο .
Αυτές οι μνήμες θα είναι για πάντα μέρος του εαυτού μου. Βυθίζονται μέσα μου – στην καρδιά, στο μυαλό, στη ψυχή μου. Η ελπίδα μου ως γονέας είναι ότι μαζί με τον σύζυγό μου θα παλεύουμε για να δημιουργούμε ειλικρινείς και ισότιμες σχέσεις με τα παιδιά μας, που θα είναι πάντα γεμάτες με εμπιστοσύνη, αποδοχή και αγάπη. Με αυτόν τον τρόπο προσεύχομαι ότι σε κάθε τους βήμα θα επιστρέφουν που και που πάλι σε μένα έχοντας καλές και κακές αναμνήσεις, ζώντας εκπληκτικά και συναρπαστικά πράγματα, τα οποία θα τους αλλάξουν την ζωή.
Σας ευχαριστώ Β. Κ.