Ετοιμαστείτε για το θηλασμό από την εγκυμοσύνη σας! Κατηγορία δημοσίευσης: Θηλασμός

Ετοιμαστείτε για το θηλασμό

Οι συμβουλές έρχονται από παντού και σας αποκαλύπτονται σαν ένας νέος υπέροχος κόσμος…! Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο θηλασμός είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και αν θέλετε πραγματικά να θηλάσετε και πιστέψετε στις δυνάμεις σας θα τα καταφέρετε! Τι πρέπει, όμως, να γνωρίζει κάθε νέα μητέρα για την «τεχνική» του θηλασμού και πώς μπορεί να καταφέρει να θηλάσει για όσο καιρό θέλει, παρά την κούραση, τα ξενύχτια, τις αντικρουόμενες γνώμες όλων όσων έχουν άποψη για το μωρό σας και να το απολαύσει;

Καταρχήν να θυμάστε ότι όλες οι γυναίκες εκτός από ελάχιστες εξαιρέσεις είναι σε θέση να θηλάσουν!  Μην απογοητευτείτε από προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν όπως εισέχουσες θηλές, έντονη ροή γάλατος ή σύγχυση θηλών – αντιμετωπίζονται με την κατάλληλη καθοδήγηση!

Αν έχετε αποφασίσει να θηλάσετε αποκλειστικά το μωρό σας ενημερωθείτε και προετοιμαστείτε από την περίοδο της εγκυμοσύνης. Συζητείστε το, τόσο με την οικογένειά σας από την οποία θα χρειαστείτε την συμπαράσταση τους, όσο και με το γιατρό σας αλλά και το προσωπικό του μαιευτηρίου όπου θα γεννήσετε, για να σας βοηθήσουν το δυνατόν περισσότερο.

Ο θηλασμός διδάσκεται καλύτερα στην πράξη, αλλά πολύ χρήσιμο, κυρίως για τις πρώτες μέρες, θα ήταν να είστε προετοιμασμένες κάνοντας μαθήματα θηλασμού πριν το τοκετό (συνήθως περιλαμβάνονται στα μαθήματα ανώδυνου τοκετού) και διαβάζοντας βιβλία – εγχειρίδια για την τέχνη του θηλασμού στα οποία θα μπορείτε να ανατρέχετε σε τυχόν απορίες σας! Το βιβλίο «Θηλασμός: Μία υπέροχη εμπειρία» αποτελεί εξαιρετική επιλογή.

Προμηθευτείτε εγκαίρως όσα θα σας βοηθήσουν πραγματικά στον θηλασμό!
  • Επενδύστε σε ένα καλό θήλαστρο, δεν θα το χρησιμοποιήσετε από την αρχή αλλά θα σας φανεί πολύτιμο αργότερα για αποθήκευση προμηθειών κυρίως για τις μητέρες που θα επιστρέψουν στη δουλειά τους!
  • Αγοράστε κρέμα λανολίνης για τις θηλές, απορροφητικά pads (επιθέματα) για το στήθος, σακουλάκια αποθήκευσης μητρικού γάλακτος, ασπίδες θηλής, μπιμπερό, αποστειρωτή, και ειδική βάση για να ζεσταίνεται το μπιμπερό. Τίποτε από όλα αυτά δεν θα πάει χαμένο!
  • Προμηθευτείτε ειδικούς στηθόδεσμους για θηλασμό (τουλάχιστον δύο για να τους εναλλάσσετε) καθώς επιτρέπουν την γρήγορη πρόσβαση και παρέχουν επιπλέον στήριξη στο στήθος. Πρέπει να βεβαιωθείτε πως ο στηθόδεσμος ανοίγει εύκολα και αφήνει ελεύθερη τη θηλή και δεν πιέζει το στήθος. Προτιμήστε βαμβακερά και αποφύγετε τις μπαλένες!
  • Δοκιμάστε ρούχα θηλασμού που διευκολύνουν το θηλασμό όχι μόνο στο σπίτι, αλλά όπου και αν βρεθείτε! Το ότι θηλάζετε δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να μείνετε κλεισμένη στο σπίτι. Ειδικά σχεδιασμένα ανοίγματα διευκολύνουν την πρόσβαση στο στήθος χωρίς να μένετε ακάλυπτη. Ιδιαίτερα χρήσιμες θα σας φανούν και οι πιτζάμες θηλασμού κυρίως για την περίοδο του χειμώνα ! Παρόλα αυτά, κάθε άνετη δικιά σας μπλούζα μπορεί να βοηθήσει στο θηλασμό φορώντας από μέσα ένα φανελάκι θηλασμού. Μην ξεχάσετε να δείτε εδώ: www.koupepe.com  τα ρούχα εγκυμοσύνης – θηλασμού Koupepe που υπόσχονται να παραμείνουν αγαπημένα κομμάτια της γκαρνταρόμπας σας ακόμα και μετά την περίοδο του θηλασμού.

Τέλος, ποτέ μη διστάσετε να ζητάτε βοήθεια είτε από τη μαία σας, είτε από κάποιον σύμβουλο θηλασμού ή ακόμα και από κάποια φίλη σας με εμπειρία ! Οι σωστές συμβουλές και μερικά θετικά λόγια παρότρυνσης θα σας φανούν πολύτιμα τις στιγμές που θα νιώθετε ότι δεν αντέχετε άλλο… Εξαιρετική βοήθεια προσφέρει και το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας. Βρείτε το στο Facebook πριν τον τοκετό σας!

Ο θηλασμός του μωρού σας μπορεί να γίνει το πιο μαγικό ταξίδι της ζωής σας και να διαρκέσει όσο εσείς επιθυμείτε!